از انواع دسرهای محبوب که در انواع مراسم ختم، نذری و افطاری پخته میشود. حلوا است. انواع گوناگون حلوا، با روشهای متفاوتی تهیه میشود. از انواع حلوا میتوان به تر حلوا یا شله زرد اشاره کرد. برای تهیه حلوا میتوانید از آرد برنج، آرد گندم و یا آرد نخود استفاده کنید. در ادامه طرز تهیه حلوای آرد برنج را در دسترس شما قرار دادیم.
طرز تهیه حلوا آرد برنج
تهیه شیرینی با آرد برنج یکی از بهترین روشهای تقویت مو و پوست شماست. بنابراین یادگیری و به کار بردن مواد اولیه مفید در تغذیه شما و کودکان باعث نشاط و سلامتی شما خواهد شد. همانطور که گفته شد، چندین مدل در طرز تهیه حلوای آرد برنج وجود دارد. شله زرد ( حلوای زعفرانی ) و تر حلوا دو مدل حلوای آرد برنج است که در ادامه خواهید آموخت.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آرد برنج
1- طرز تهیه حلوای زعفرانی با آرد برنج
برای تهیه حلوای زعفرانی برای 4 نفر به مواد زیر نیازمندید.
روغن مایع | 1/2 لیوان |
زعفران دم کرده | 5 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 لیوان |
آب | 2 لیوان |
شکر | 2 لیوان |
آرد برنج | 2 لیوان |
آب و شکر را درون قابلمه ریخته و مخلوط کنید. قابلمه را بر روی حرارت کم بگذارید. باید کمی مخلوط آب و شکر را بجوشانید. سپس گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید.
درون قابلمه دیگری، روغن بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از داغ شدن روغن، آرد برنج را به آن اضافه کنید. آرد را تا زمانی که طلایی رنگ شود، تفت دهید. در این حالت نباید آرد بسوزد.
پس از آن که آرد برنج را به خوبی تفت داده شد، آب و شکر را به آن اضافه کنید. مواد را به خوبی بهم بزنید تا یکدست شود. نباید حلوای شما شل باشد. پس از آماده شدن حلوا، حلوا را درون ظرف بریزید و با خلال بادام و پسته و پودر نارگیل و … تزیین کنید.
نکات مهم در طرز تهیه حلوا با آرد برنج مجلسی زعفرانی
1- در پخت حلوا با آرد برنج در تابستان از روغن جامد و در زمستان از روغن مایع استفاده کنید.
2- اگر گلاب ندارید از هل ساییده و یا مقدار کمی وانیل استفاده کنید.
3- هنگام تفت دادن آرد برنج یا اضافه کردن شربت به آرد، دقت کنید مواد شما نسوزد.حتما حرارت ملایم باشد.
4- زعفران را از قبل در آب ولرم دم کنید تا زمان کافی برای تغییر رنگ داشته باشد.
5- برای تزیین حلوا میتوانید، آن را در یک سینی پهن کنید و با پودر یا خلال بادام و پسته و نارگیل تزیین کنید.
2- طرز تهیه ترحلوا با آرد برنج
ترحلوا یکی از انواع حلوا با بافت نرم و به رنگ قهوهای تیره است. این حلوا برای پذیرایی در مجالس ختم و افطاری و نذری کاربرد دارد. در ادامه با طرز تهیه ترحلوا با آرد برنج را بیاموزیم.
مواد لازم:
آرد برنج | 1 لیوان |
کره | 100 گرم |
شکر | 3/4 لیوان |
گلاب | 1/4 لیوان |
زعفران دم کرده | به مقدار کافی |
پودر هل | به مقدار کافی |
از همان ابتدا برای تهیه حلوا با آرد برنج، آب و شکر را درون قابلمهای با حرارت کم قرار دهید. پس از جوش آمدن گلاب را به همراه زعفران دم کرده و پودر هل به قابلمه اضافه کنید. پس از کمی جوشیدن مواد را از روی گاز بردارید تا خنک شود.
آرد برنج را 2 الی 3 بار الک کنید. کره را داخل تابه قرار دهید و با حرارت ملایم ذوب کنید. در ادامه آرد الک شده را در تابه ریخته و به مدت 25 الی 30 دقیقه تفت دهید. زمانی که آرد طلایی رنگ شود، مقداری از مواد تهیه شده از قبل را به آرد برنج تف داده اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا مواد یکدست شده و تر حلوای آماده شده از تابه جدا شود.
حلوا را در دمای اتاق خنک شود. اکنون حلوای شما آماده سرو است. برای تزیین از خلال یا پودر بادام یا گردو و یا پودر نارگیل استفاده کنید.
نکات مهم در طرز تهیه ترحلوا با آرد برنج
1- حرارت شعله در هنگام تف دادن مواد کم باشد.
2- زعفران برای رنگ دهی بهتر است از 1 ساعت قبل، درون آب ولرم، دم بکشد.
3- در تزیین خود میتوانید از گل محمدی استفاده کنید.
منبع مطلب طرز تهیه حلوا آرد برنج